Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

ROELANDS BOOMKWEKERIJEN

Locatie: Zundert, NL

Teelt: Bos en haagplantsoen vollegrond en in container

Website: http://www.roelandskwekerij.nl

Sector: Boomkwekerij

HOE BENT U IN DEZE TEELT TERECHT GEKOMEN EN HOE LANG DOET U DIT AL?

In 1985 ben ik geslaagd voor de opleiding Boomkweker aan de sierteeltvakschool in Vught , waarna ik er thuis bij in het bedrijf ben gestapt. Dit was een gemengd bedrijf wat zich steeds meer op de boomkwekerij ging toeleggen. In 1998 is de containerteelt erbij gekomen om meer arbeidspreiding te krijgen en voor jaarrond meer afzetmogelijkheden. In totaal doe ik dit al 26 jaar.

WAT IS VOORNAMELIJK UW AFZETMARKT?

Het grootste gedeelte van de planten gaat naar de groothandel in binnen en buitenland, hoveniers, tuincentra en collega kwekers.

WAT ZIET U ALS UW STERKE PUNTEN OF WAARMEE U ZICH ONDERSCHEID OP DE MARKT?

Sterke punten van Roelands Boomkwekerijen bv zijn de kwaliteit en snelheid van leveren. Ook het brede sortiment (90 soorten) dat we op eigen kwekerij kweken en op voorraad hebben is een sterk punt.

HEEFT U BIJ DE CONTAINERTEELT OOK LAST VAN OMWAAIEN EN ZO JA, HOE LOST U DAT OP?

Toen we in 1998 met de containerteelt waren gestart, heb ik bedacht om alle planten met touwen vast te zetten. Dit werkte in het begin redelijk goed, maar je kunt niet veel planten per vierkante meter plaatsen. In de loop der jaren van alles geprobeerd en bij collega’s gaan kijken voor goede oplossingen zoals pot in pot systemen en rekken van betonijzer. Hierna heb ik besloten om gegalvaniseerde draadrekken op maat te laten maken wat me goed is bevallen. Dit was wel een duurder aangelegenheid, maar nu zijn er standaard rekken die in grote aantallen worden geproduceerd. Zelfs voor onze 15 liter potten hebben we rekken laten maken waarin we planten kweken tot 2 meter hoog.

© 2000 - 2024 van Schaik Rack Solutions | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy policy

Een website van Stylemaster

Top