Samenwerking met Urban Green

Af en toe worden wij benaderd door organisaties om mee te denken over nieuwe groen oplossingen. Wij werken daar graag aan mee, omdat duurzaamheid bij ons ook hoog in het vaandel staat. Een mooi voorbeeld is het Urban Green project in Amsterdam. In dit artikel vertellen we meer over het initiatief en wat wij voor hen betekenen.

Project Urban Green

Urban Green is een startup van enkele VU studenten uit Amsterdam. De startup heeft als doel om meer groen aan te creëren in stedelijke gebieden. Dit kan zijn dat er meer bloembakken komen, maar het gaat vooral om gevel- en dakbegroeiing. Want een stad heeft met al zijn gebouwen een grote potentie voor meer planten en bomen. Juist in stedelijke gebieden is de CO2 uitstoot groot. Terwijl planten en bomen, CO2 omzetten naar zuurstof. Bovendien is het afvalproduct van vegetatie pure biomassa. De wortels, bladeren en takken kunnen zijn recyclebaar maar ook goed voor compostering en zelfs hergebruik.

Materiaalsponsor

Om begroeiing mogelijk te maken op muren en daken is ondersteuning van de vegetatie belangrijk. Maar Urban Green is daarbij alleen geholpen met duurzame oplossingen. Floor van Schaik Rack Solutions is daarom trots dat zij de materiaalsponsor zijn van dit mooie initiatief. Wij verzorgen de bevestiging en ondersteuning van het gewas voor zowel horizontale als verticale groei. Samen met de studenten denken wij mee met het uitbreiden van vegetatie in de stad. Omdat ons materiaal gemaakt is van een hoogwaardige coating, laat deze geen zink los zodat de vegetatie er geen negatief effect van heet. Bovendien is het gebruikte metaal recyclebaar zodat de duurzaamheid van het project wordt gegarandeerd.

Duurzame initiatieven

Omdat wij van mening zijn dat we zuinig met de aarde om moeten gaan, staan wij open voor dit soort initiatieven. Heeft u ook een duurzaam idee maar heeft daarvoor materiaal of advies nodig? Neem dan contact met ons op om te zien wat voor uw situatie kunnen betekenen.

Binnenkort meer informatie over Urban Green en onze samenwerking.