Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

M. VAN DEN OEVER

Locatie: Son en Breugel, NL

Teelt: Heesters, coniferen, sierbomen in container

Website: https://www.vdoever.nl/

Sector: Boomkwekerij

HOE BENT U AAN DEZE TEELT GEKOMEN?

Wij hebben van oudsher een varkenshouderij gehad. Voor de afwisseling zochten we wat buitenwerk. We hadden wat grond en hebben toen coniferen en sierheesters opgeplant. Naar aanleiding van vragen uit de markt zijn wij onze heesters en coniferen gaan oppotten.

Ons vollegrondsproduct paste mooi in een 12 liter container. In 1997 is omwille van de varkenspest onze varkenshouderij geruimd. De boomkwekerij is daarna sterk gegroeid zowel in aantallen als in sortiment. Momenteel leveren wij nagenoeg alleen potgekweekte planten. Onze vollegrondsproductie is uitgangsmateriaal voor de containerteelt.

WAT ZIET U ALS UW STERKE PUNTEN?

Een breed assortiment planten in een goed kwaliteit in een grote potmaat!

WELKE OPLOSSING VOND U TEGEN HET OMWAAIEN?

Wij hebben een jaar of drie geleden de eerste planten in de draadrekken gezet. Voorheen stonden ze aan de draad. Wij zijn er erg positief over. Wanneer we na een zomerstorm de kwekerij opgaan om planten recht te zetten dan kunnen we het stuk met draadrekken rustig overslaan. Het is een zorg minder!

ZIET U NOG MEER VOORDELEN IN DEZE OPLOSSING?

Wanneer je het vergelijkt met de teelt aan draden zijn er meerdere voordelen; zo is het veld is vrij van obstakels wanneer je de draadrekken weghaalt en het is gemakkelijk om een partij planten aan te schuiven wanneer er veel uit geleverd is! Een ander groot voordeel voor het personeel is dat er duidelijkheid is hoe planten weggezet moeten worden. Het wegzetten kan niet fout gaan en het staat er altijd mooi strak in het verband bij.

HEEFT U NOG EEN ADVIES VOOR UW COLLEGA-KWEKERS?

Een draadrek is maatwerk. De bodem van de pot moet contact maken met de teeltvloer. Aan de bovenkant moet hij ook mooi opsluiten. Realiseer je dat je met de keuze voor een bepaald draadrek ook direct de keuze maakt voor een type pot. Wisselen van pot is daarna niet meer zo makkelijk! Boomkwekerij M. van den Oever VOF

© 2000 - 2024 van Schaik Rack Solutions | Sitemap | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy policy

Een website van Stylemaster

Top